/کتابخانه
کتابخانه1394/9/2 10:11:53

تاریخچه شرکت بریجستون/فایرستون

مقدمه

در ابتدا مقدمه ای ازبریجستون / فایرستون را ارائه خواهیم کرد. بریجستون (Bridgestone) یکی از قدیمی‌ترین فعالان صنعت لاستیک و قطعات خودرو است که تاریخچه فعالیتش به ابتدای قرن بیستم باز می‌گردد. این شرکت ژاپنی از فعال‌ترین تولیدکننده‌ها و توزیع‌کننده‌های لاستیک و قطعات مرتبط در جهان است. شرکتی که امروز به‌ نام بریجستون می‌شناسیم (حاصل ادغام بریجستون و فایراستون) در سال ۱۹۳۱ در شهر کوروم فوکوکا (Kurume Fukuoka) ژاپن راه‌اندازی شد. شجیرو ایشیباشی، بنیان‌گذار این شرکت بود که نام بریجستون هم از اسم او انتخاب شد. ایشیباشی (Ishibashi) در زبان ژاپنی به معنای پل سنگی (Stone Bridge) است و نام شرکت با ترجمه این عبارت و گرته‌برداری از ترجمه انگلیسی آن، بریجستون انتخاب شد.

آخرین آمارها از رتبه‌بندی شرکت‌های تولید کننده تایر در جهان نشان می‌دهد که بریجستون بالاتر از میشلین (Michelin) فرانسوی، گودیر (Goodyear) آمریکایی، MRF هندی و کنتیننتال (Continental) آلمانی در صدر جدول بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های جهان قرار دارد. این شرکت بیش از ۱۸۱ مرکز تولیدی دارد و در ۲۴ کشور در سرتاسر جهان فعالیت می‌کند.

ریشه‌های آمریکایی شرکت ژاپنی بریجستون/فایرستون

همان‌طور که گفته شد، تاریخچه شرکت بریجستون به ابتدای قرن بیستم میلادی باز می‌گردد. در سوم اوت سال ۱۹۰۰، شرکت تولید تایر و لاستیک فایراستون (Firestone) در آکرون اوهایو راه‌اندازی شد. اولین محصولات این شرکت، تایرهای لاستیک یکپارچه بودند که به‌نام Solid Rubber شناخته می‌شوند. هاروی اس فایراستون جونیور، اولین مدیر این شرکت بود که به‌طور رسمی، آغاز به کار اولین کارخانه تولیدی را در تاریخ ۲۷ دسامبر همان سال ۱۹۰۰ کلید زد.

اولین تایرهای اختصاصی شرکت فایراستون در سال ۱۹۰۳ تولید شدند. این تایرهای اتومبیل، از نوع نیوماتیکی بودند که با ساختار مکانیکی کلاسیک به اتومبیل متصل می‌شدند.

بریجستون

در سال ۱۹۰۶، دو هزارمین ست تایرهای تولیدی فایراستون تولید شد که در اختیار غول خودروسازی آن سال‌ها یعنی فورد قرار گرفت. سفارش فورد از فایراستون، بزرگ‌ترین سفارش تاریخ در نوع خودش بود که زمینه‌های همکاری چند دهه‌ای بین دو شرکت را فراهم کرد. از فعالیت‌های دیگر شرکت آمریکایی در دهه ۱۹۰۰ می‌توان به تولید رینگ تایر اشاره کرد. این محصول از سال ۱۹۰۹ وارد خط تولید کارخانه شد.

تاریخچه بریجستون

با شروع دهه ۱۹۱۰، کسب‌وکار فایراستون به رونق بسیار خوبی رسیده بود. گزارش‌های مالی شرکت آمریکایی در سال ۱۹۱۰، سود بیش از یک میلیون دلار را نشان می‌داد. همین سودآوری باعث شد تا کارخانه جدید فایراستون در آکرون اوهایو در ژوئن همان سال راه‌اندازی شود.

چند سال بعد، فایراستون به قطب اصلی صنعت تایر تبدیل شد. آن‌ها در تولید کستینگ‌های لاستیکی اتومبیل و تیوب هم به شرکت پیشگام صنعت تبدیل شده بودند. تا آن زمان، فایراستون بیش از هر شرکت تولید لاستیک دیگری در ایالات متحده، کارگر داشت (بیش از ۶۳ هزار کارگر و کارمند).

خط تولیدهای متوالی فایراستون در دهه ۱۹۱۰ با طولی بیش از ۱.۶ کیلومتر مشغول به فعالیت بودند که با خط آهنی اختصاصی به طول نزدیک به ۱۰ کیلومتر به هم متصل بودند. این خط آهن، از ابتدای شروع تولید لاستیک یعنی ورود مواد خام تا تولید محصول نهایی را پوشش می‌داد.

فایراستون هم مانند هر شرکت دیگر فعال در صنعت مرتبط با خودروسازی، در مسابقه‌های اتومبیل‌رانی حاضر بود و به‌عنوان اسپانسر، تجهیزات موردنظر را برای راننده‌ها فراهم می‌کرد. در مسابقه Indianapolis 500 سال ۱۹۱۱، ری هارون با خودروی Marmon Wasp مجهز به لاستیک‌های فایراستون، اولین قهرمانی را برای شرکت آمریکایی به ارمغان آورد.

شرکت آمریکایی در دهه‌های بعد، مسیر توسعه و راه‌اندازی خطوط خدمات جدید را ادامه داد. در سال ۱۹۲۳، اولین مرکز خدمات اختصاصی فایراستون راه‌اندازی شد. این مراکز خدمات، جزوی از برنامه موسوم به Firestone Tire & Service Center بودند.

بحران اقتصادی دهه ۱۹۳۰ ایالات متحده، به شرکت فایراستون هم ضربه زد. در این دهه، صنعت خودروسازی و به طبع آن تولید تایر، خسارت‌های شدیدی را تحمل می‌کرد. از سال ۱۹۳۰، سقوط فروش فایراستون شروع شد که پنج سال هم به طول انجامید. شرکت آمریکایی برای جبران این خسارت‌ها تصمیم گرفت تا وارد بازار جدیدی شود. آن‌ها اولین تایرهای نیوماتیکی فشار پایین مخصوص کامیون را در میانه دهه تولید کردند و با کمپین بازاریابی به‌نام Put the Farm on Rubber، بازار جدید را نشانه گرفتند. تنها چند سال بعد، آمار فروش شرکت مجددا وارد روند رشد شد و در سال ۱۹۳۵ به ۱۲۱ میلیون دلار رسید.

 

کسب‌وکار مشابه در آن گوشه دنیا

در همان سال‌هایی که فایراستون مشغول تولید اولین محصولات خود در صنعت لاستیک و تایر اتومبیل بود، کارآفرینی ژاپنی تصمیم به ورود به حوزه‌ای جدید در صنعت گرفت. شوجیرو ایشیباشی ۱۷ ساله در سال ۱۹۰۶ مدیریت کسب‌وکار خانوادگی‌ درصنعت لباس را برعهده گرفت. این شرکت در شهر کوروم در استان فوکوکا ژاپن فعالیت می‌کرد.

شوجیرو از همان ابتدای مدیریت کسب‌وکار، استعداد و هنر خود در تحول و نوآوری را نشان داد. شرکت آن‌ها در تولید جوراب‌های سنتی ژاپنی (Tabi) به نامی شناخته شده تبدیل شد. همچنین شوجیرو سیستم کارآموزی جدیدی در شرکت راه‌اندازی کرد. از دیگر دستاورهای او، پیاده‌سازی سیستم استاندارد قیمت‌گذاری محصولات بود که سودآوری خوبی برای شرکت به‌همراه داشت. از محصولات جدیدی که در آن سال‌ها تحت مدیریت او تولید شد می‌توان به جوراب‌هایی با کفی‌های لاستیکی مخصوص کار (موسوم به Jika-tabi) اشاره کرد. شوجیرو در کنار کسب‌وکار سنتی خانوادگی، یک شرکت تولید کفش ایمنی کار راه‌اندازی کرد که به موفقیت‌های بسیار و بازار جهانی رسید.

باوجود همه موفقیت‌های بالا، شوجیرو به فعالیت در صنعت پوشاک راضی نبود. او می‌خواست تأثیری عمیق‌تر بر زندگی هم‌وطنانش داشته باشد. این کارآفرین جوان، به آینده صنعت حمل‌ونقل موتوری در ژاپن ایمان داشت و علاقه شدیدی هم به تولید تایر نشان می‌داد.

شروع به کار بریجستون

شوجیرو با سرمایه‌ای که از فروش جوراب‌ها و کفش‌های مخصوص کار کسب کرده بود، تصمیم خود برای تولید تایر را عملی کرد. تا دهه ۱۹۳۰، چیزی به نام صنعت تولید تایر در ژاپن وجود نداشت و این کارآفرین، پیشگام صنعت محسوب می‌شد.

کسب‌وکار جدید تولید تایر و لاستیک، در همان سال‌های ابتدایی با چالشی بزرگ به‌نام جنگ جهانی دوم روبه‌رو شد. سیاست‌های قانون‌گزاری ژاپن در طول جنگ جهانی باعث شد تا خروجی‌های شرکت بریجستون بیشتر در مسیر برطرف کردن نیازهای نظامی استفاده شود. حتی پس از پایان درگیری‌های نظامی در سال ۱۹۴۵، شرکت ژاپنی برای خارج شدن از فشارها، سختی‌های زیادی را پیش روی خود می‌دید.

یکی از بحران‌های بزرگ بریجستون در جنگ جهانی دوم، تخریب دفتر اصلی شرکت در توکیو بود. همچنین دارایی‌های شرکت در خارج از ژاپن هم اغلب مصادره شده بودند و دیگر در اختیار مدیریت اصلی نبودند. خوشبختانه، مراکز تولیدی در کوروم و یوکوهاما خسارت‌های زیادی ندیده بودند و به محض پایان یافتن جنگ، آماده بهره‌برداری شدند. درنهایت، شرکت ژاپنی پس از پشت سر گذاشتن چالش‌ها و بحران‌های متعدد، پس از جنگ جهانی به شرکتی بزرگ‌تر و قوی‌تر تبدیل شد.

جنگ؛ ناجی متفقین

بحران جنگ، شرکتی که در جبهه مقابل قرار داشت را هم با بحران روبه‌رو کرد. فایراستون آمریکایی برای تولید لاستیک از مواد طبیعی مشکل داشت؛ چرا که در طول جنگ جهانی، صادرات مواد اولیه از آسیا و آفریقا به ایالات متحده تاحد زیادی کاهش پیدا کرده بود. مهندسان آمریکایی برای این بحران هم راه‌حل خوبی پیدا کردند و تولید لاستیک از مواد مصنوعی، راهکار کارآمدی به نظر می‌رسید.

فناوری تولید لاستیک از مواد مصنوعی در فایراستون، اولین بار در خودروهای نظامی به کار گرفته شد. این شرکت در سال ۱۹۴۲ به اولین تولیدکننده‌ای تبدیل شد که تایرهای مصنوعی مخصوص را برای خودروهای نظامی تولید کرد. فایراستون به اولین شرکتی تبدیل شد که لاستیک‌های مصنوعی را در کارخانه‌های دولتی تولید کرد. در سالگرد ۴۵ سالگی شرکت، آن‌ها به یکی از تأثیرگذارترین فعالان صنعتی دوران جنگ تبدیل شده بودند. تایر که کمک زیادی به خودروهای نظامی کردند و همچنین تولیدات لاستیکی که پس از دوران جنگ هم کارآمد بودند.

فایرستون

فعالیت‌های نظامی فایراستون پس از جنگ جهانی دوم هم ادامه داشت. پس از آن جنگ ویران‌کننده، آتش جنگ کره شعله‌ور شد و آمریکایی‌ها هم در آن نقش داشتند. فایراستون در کارخانه ماساچوست خود ماسک‌ گاز تولید می‌کرد. در آکرون نیز مرکز تولیدی موسوم به Plan 3 به‌طور اختصاصی برای تولید جنگ‌افزارها استفاده می‌شد. نقش شرکت تایرسازی در تولیدات نظامی به‌حدی رسید که در تاریخ، از فایراستون به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین شرکت‌ها در تولید توپ‌های بدون لگد ۵۷ و ۷۵ میلی‌متری یاد می‌شود.

همکاری‌های نظامی فایراستون به این هم محدود نبود و در مرکز تولیدی لس آنجلس، موشک‌های نظامی هم توسط این شرکت تولید می‌شد. تا سال ۱۹۵۳، تولیدات نظامی بخش عمده‌ای از سودآوری را برای شرکت آمریکایی به‌همراه داشتند و رکورد فروش بیش از یک میلیارد دلار در این بخش ثبت شد.

نوآوری توسعه کسب‌وکار ژاپنی در میانه قرن بیستم

بریجستون ژاپنی تا دهه ۱۹۵۰ به فرایندهای توسعه بازگشته بود. مهندسان این شرکت، تحقیق و توسعه محصولات جدید را از سر گرفته بودند و آماده ورود به بازارهای جدید بودند. در سال ۱۹۵۱، اولین تایرهای تجهیزشده به فیبرهای ابریشم مصنوعی (Rayon Cord) توسط این شرکت وارد بازار ژاپن شد. از همان سال،‌ فرایند مدرن‌سازی خط تولید بریجستون شروع شد که برنامه‌ای پنج ساله بود. شرکت ژاپنی برای توسعه بازاریابی و برندسازی هم در ابتدای دهه ۱۹۵۰ برنامه ویژه‌ای داشت و ساختمانی شامل موزه بریجستون را در کیوباشی توکیو تأسیس کرد.

تنها دو سال پس از شروع تحول در فرایندهای تحقیق و توسعه، تولید، بازاریابی و فروش بریجستون، فروش شرکت از ۱۰ میلیارد ین فراتر رفت. این افزایش فروش، شرکت را در صدر فهرست فعالان صنعت تایر در کشور قرار داد. سه سال بعد هم سالگرد ۲۵ سالگی شرکت در کورم برگزار شد.

نوآوری در تولید محصولات در دهه ۱۹۵۰ با سرعت زیادی در بریجستون پیگیری می‌شد. تولید محصولات به کمک مواد اولیه پلاستیک در آن سال‌ها در جهان رونق بسیار زیادی داشت. نایلون، ماده‌ای بود که به سرعت وارد صنایع مختلف شد و بسیاری از آن‌ها را متحول کرد. سامورایی صنعت تایر هم با استفاده از همین ماده، اولین تایرهای نایلونی خود را در سال ۱۹۵۹ ساخت و وارد بازار کرد.

کارخانه جدیدی بریجستون در نزدیکی پایتخت ژاپن، در زمانی افتتاح شد که این شرکت دیگر به‌عنوان بازیگری پرقدرت و حرفه‌ای در صنعت پذیرفته شده بود. کارخانه جدید با هدف پاسخ به نیازهای روبه‌رشد صنعت اتومبیل راه‌اندازی شد تا بریجستون بتواند هرچه سریع‌تر و بیشتر، تایر به بازار عرضه کند. راه‌اندازی کارخانه جدید در توکیو با اضافه کردن واحدهای مهندسی حرفه‌ای همراه بود. این مرکز، میزبان مهندسان پیشروی ژاپنی بود که در Technical Center کارخانه، فرایندهای تحقیق و توسعه را پیش می‌بردند.

سال ۱۹۶۱ با نقطه عطف مهمی در تاریخ بریجستون همراه بود. سهام شرکت در بازار سهام ژاپن عرضه شد که با تغییرات بنیادی در ساختار مدیریتی نیز همراه بود. شوجیرو ایشیباشی از آن زمان به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره به کار خود ادمه داد و کانیچیرو ایشیباشی، مسئولیت مدیریت کل شرکت را برعهده گرفت. فرایندهای مدیریتی به این تغییرها محدود نبود و ساختار کنترل کیفیت جامع Deming Plan هم در شرکت ژاپنی پیاده‌سازی شد. این ساختار کنترل کیفیت به‌نام چرخه PDCA هم شناخته می شود که مخفف «برنامه‌ریزی-انجام-بررسی-اقدام» است.

از فعالیت‌های مهم دیگر بریجستون در دهه ۱۹۶۰ میلادی می‌توان به راه‌اندازی کارخانه در خارج از ژاپن اشاره کرد. اولین کارخانه خارجی شرکت پس از جنگ جهانی دوم، در سال ۱۹۶۵ در سنگاپور راه‌اندازی شد.

برادر آمریکایی می‌تازد

دهه ۱۹۶۰ برای شرکت آمریکایی فایراستون هم با نوآوری‌ها و پیشرفت‌های قابل‌توجهی همراه بود. این شرکت ابتدا در سال ۱۹۶۱ شرکت تولید تایر دایتون (Dyton Tires) را تصاحب کرده و فرایندهای توسعه‌ای را شروع کرد. سه سال بعد، اولین تایرهای رادیال پلای (Radial Ply) فایراستون مخصوص خودروهای سواری سبک‌وزن آمریکایی و اروپایی تولید شد. همچنین تایرهای Super Sports Wide Oval هم از همان سال وارد چرخه تولید شدند. این تایرها با شعار تبلیغاتی Shape of the Future هم شناخته می‌شدند و بسیاری از خودروسازها تا سال ۱۹۶۷ آن‌ها را به‌عنوان تایرهای اصلی روی خودروهای پرسرعت و حرفه‌ای خود استفاده می‌کردند.

توسعه فعالیت‌ها و تولید محصولات نوآورانه جدید، با دستاوردهای مالی بسیاری برای فایراستون همراه بود. شرکت آمریکایی در سال ۱۹۶۵ و در ۶۵ سالگی راه‌اندازی، رکورد فروش بیش از ۱/۴۵ میلیارد دلار را شکست. این فروش حاصل فعالیت و بازارسازی در ۲۳ کشور جهان بود. در آن زمان، فایراستون بیش از ۳،۶۰۰ نوع تایر را در انواع و ابعاد گوناگون به بازار عرضه می‌کرد. همچنین دو هزار نوع محصول دیگر در صنایع لاستیک، فلز، پلاستیک، مسنوجات و مواد شیمایی هم به بازار عرضه کرد. توسعه فعالیت‌های شرکت به حدی پیش رفت که فایراستون به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های کمربند ایمنی در ایالات متحده آمریکا تبدیل شد.

شاید نزدیک شدن بریجستون و فایراستون به یکدیگر را بتوان از سال ۱۹۶۷ متصور شد. در آن سال، شرکت ژاپنی نمایندگی آمریکایی خود را به‌نام Bridgestone Tire Company of America در ایالات متحده راه‌اندازی کرد. این نمایندگی، مسئولیت فروش محصولات شرکت را در آمریکا برعهده داشت. در خط تولید هم نوآوری‌هایی در آن سال رخ داد و اولین تایر رادیال بریجستون برای خودروهای سواری به‌نام RD-10 به بازار عرضه شد. توسعه فعالیت‌ها و افزایش کیفیت فرایندهای مدیریتی برای سامورایی دنیای تایر، دستاوردهای زیادی داشت. در سال ۱۹۶۸، جایزه Deming Prize به پاس مدیریت حرفه‌ای کنترل کیفیت به این شرکت اهدا شد. یک سال هم بعد کارخانه دیگری در خارج از خاک ژاپن و این‌بار در تایلند، برای تولید تایرهای بریجستون راه‌اندازی شد.

جنگجوی ژاپنی شکست نمی‌خورد

دهه ۱۹۷۰ در تاریخ جهان با رخدادی مهم به‌نام «بحران نفت» شناخته می‌شود که فعالان صنعتی زیادی را تا مرز ورشکستگی پیش برد. ازطرفی شرکتی مانند بریجستون که دهه‌ها تحقیق و توسعه و گسترش فعالیت‌ها را یدک می‌کشید، برای این بحران هم آماده بود. ژاپنی‌ها در آن زمان هم تمرکز زیادی روی تولید حرفه‌ای محصولات خود، خصوصا تایرهای رادیال داشتند و حتی برای توسعه کسب‌وکار، کارخانه‌هایی را هم را در ژاپن راه‌اندازی کردند.

در نیمه دوم دهه ۱۹۷۰، توسعه زیرساخت تولیدی به خارج از ژاپن هنوز ادامه داشت. بریجستون در سال ۱۹۷۶، کارخانه‌های تولیدی جدیدی را در اندونزی و ایران راه‌اندازی کرد. سرمایه‌گذاری و توسعه فرایندهای تولید در تایوان هم ادامه داشت و بریجستون علاوه بر خرید چند شرکت تایرسازی در آن کشور، کارخانه‌های جدیدی را هم راه‌اندازی کرد. از محصولات مهم شرکت که در پایان دهه ۱۹۷۰ به بازار عرضه شد می‌توان به تایرهای Super Filler Radial اشاره کرد که فروش خوبی را هم در بازار خودروهای سواری به‌همراه داشت. یک سال بعد، تایر رادیال حرفه‌ای‌تری به‌نام Potenza به بازار عرضه شد که تنوع محصولات ژاپنی‌ها را بیشتر کرد.

ژاپنی‌ها در دهه‌های پایانی قرن بیستم، توسعه فعالیت‌ها و افزایش تولید را با راه‌اندازی و خرید کارخانه‌های متعدد در استرالیا پیش بردند. این فعالیت‌ها در دهه ۱۹۸۰ به اوج رسید.

قدم بعدی در مسیر نزدیک‌تر شدن بریجستون به بازار آمریکا، در سال ۱۹۸۱ برداشته شد. در اول مارس ۱۹۸۱، ژاپنی‌ها حشن پنجاهمین سال تأسیس را برپا کردند. جشنی که با برنامه‌های بلندپروازانه و تصمیم‌گیری‌های بزرگی همراه بود. مدیران بریجستون می‌خواستند در نیم‌قرن جدید، فعالیت‌های خود را در بازار داخلی چندبرابر بیشتر کنند و نگاهی جدی هم به توسعه کسب‌وکار در کشورهای دیگر داشته باشند. هدف نهایی این بود که شرکت ژاپنی هرچه زودتر به جمع سه تولیدکننده بزرگ محصولات لاستیکی در جهان تبدیل شود.

برای توسعه هرچه بیشتر تولید در خارج از مرزهای ژاپن، جایی بهتر از ایالات متحده نبود. بریجستون با خرید یک کارخانه تولیدی در تنسی، برنامه‌های توسعه‌ای خود را هرچه قوی‌تر پیش برد. نکته جالب اینکه این کارخانه، متعلق به شرکت فایراستون بود. به‌هرحال، تنسی به اولین مرکز تولید محصولات بریجستون در آمریکای شمالی تبدیل شد. از سال ۱۹۸۳، تولید تایرهای سنگین مخصوص کامیون و اتوبوس در این مرکز شروع شد.

اتحاد غول‌ها

در سال ۱۹۸۸، ادغام تاریخی دو تایرساز بزرگ جهان ثبت شد. ژاپنی‌ها که از چند سال قبل، خود را به‌عنوان یک تولیدکننده حرفه‌ای تایر در ایالات متحده ثابت کرده‌ بودند، به فکر گسترش هرچه بیشتر فعالیت‌ها افتادند. گسترشی که در ماه مه سال ۱۹۸۸، با خرید شرکت فایراستون (Firestone Tire & Rubber Company) شروع شد.

خرید فایراستون، بریجستون را به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های تایر و محصولات لاستیک در جهان تبدیل کرد. خریدی که با پیوستن چند کارخانه تولیدی در آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی، اروپا و بسیاری کشورهای دیگر همراه بود. در همان سال، بریجستون در غرب آسیا هم فعالیت‌های خود را گسترش داد و مرکزی در ترکیه افتتاح کرد.

اروپا همیشه برای تولیدکننده‌های تایر، بازاری جذاب بوده و هست. منطقه‌ای که میزبان تعدادی از بزر‌گ‌ترین خودروسازهای جهان است، همیشه فرصت‌های توسعه‌ای عالی در اختیار تولیدکننده‌های تایر می‌گذارد. با شروع آخرین دهه قرن بیستم، بریجستون تصمیم گرفت تا فعالیت‌های خود در اروپا را منظم‌تر و حرفه‌ای‌تر کند. خرید فایراستون و اضافه شدن درآمد آن به شرکت ژاپنی، فرصت را برای توسعه فراهم کرده بود. در سال ۱۹۹۲، مراکز مدیریتی جدید شرکت، در اروپا و ایالات متحده شروع به کار کردند.

ژاپنی‌ها نمی‌خواستند پس از خرید فایراستون، این برند را از بین ببرند. درنتیجه، فعالیت‌های اسپانسرشیپ زیرمجموعه آمریکایی، در سال‌های پایانی قرن بیستم با قوت ادامه پیدا کرد. در سال ۱۹۹۵، فایراستون پس از چند سال غیبت، بار دیگر به‌عنوان یک اسپانسر در مسابقه‌های CART IndyCar Series و Indianapolis 500 Mile Race مشارکت کرد. این فعالیت‌ها تا دو دهه بعد هم ادامه داشت و تا سال ۲۰۱۵، فایراستون با اسپانسری ۶۶ برنده مسابقه‌های ایندی، بیشترین اسپانسرشیپ قهرمان‌های این سری مسابقه‌های موتور اسپورت را به نام خود ثبت کرد.

حضور در مسابقه‌های اتومبیل‌رانی، محدود به فایراستون و مسابقه‌های آمریکایی نبود. بریجستون از سال ۱۹۹۷ با فرمول ۱ هم وارد همکاری شد. مسابقه‌هایی که یکی از جذاب‌ترین شاخه‌های موتور اسپرت به حساب می‌آیند و گران‌ترین اسپانسرشیپ‌ها در آن‌ها رخ می‌دهد.

عطش سیری‌ناپذیر ژاپنی‌ها به توسعه و فتح بازارهای جدید، باعث می‌شد که خرید کارخانه و راه‌اندازی مراکز مدیریتی در کشورهای دیگر، هیچ‌گاه متوقف نشود. در سال ۱۹۹۸، باز هم مراکز جدیدی برای تحقیق و توسعه یا تولید محصولات بریجستون راه‌اندازی شد. مراکز جدید در کشورهای تایلند، هند، لهستان چین و ایالات متحده آمریکا شروع به فعالیت کردند.

زیرمجموعه آمریکایی شرکت که با نام Bridgestone Americas شناخته می‌شد، با هدف ورود به بازارهای جدید، در سال ۱۹۹۸ تولید محصولات جدیدی را شروع کرد. مرکز تولید تایرهای سواری در آن سال در گرانیتویل راه‌اندازی شد.

قرن جدید و رویای همیشگی بریجستون

باوجود توسعه چشمگیر فعالیت‌ها در کشورهای دیگر، ژاپنی‌ها هیچ‌گاه وطن را فراموش نکردند. مراکز جدید تولیدی و تحقیق و توسعه بریجستون، در شروع قرن ۲۱ در ژاپن راه‌اندازی شد. مرکز فنی محصولات صنعتی و شیمیایی (Chemical and Industrial Products Technical Center) با هدف داشتن یک هاب فناوری و نوآوری، در سال ۲۰۰۰ در یوکوهاما ژاپن شروع به کار کرد. هدف اصلی این هاب، کمک کردن به گسترش فعالیت‌های بریجستون در بازارهای جدید بود. ژاپنی‌ها می‌خواستند محصولات لاستیکی متنوع خود را با جدیت بیشتری تولید و توزیع کنند. این محصولات، در بخشی به نام Diversified Products طراحی و تولید می‌شدند.

سال ۲۰۰۰، با رخداد مهم دیگری هم برای بریجستون همراه بود. در این سال، جشن بزرگداشت یک قرن فعالیت فایراستون در صنعت لاستیک برگزار شد. جشنی که با یک کمپین بازاریابی گسترده به‌نام FIRESTONE CENTENNIAL: A LEGEND, A CENTURY, A CELEBRATION در جهان به شهرت رسید.

شاید در نگاه اول، برندی به بزرگی بریجستون نیازی به برندسازی یا افزایش آگاهی نداشته باشد. منتهی متخصصان این حوزه اعتقاد دارند هیچ برندی از توسعه آگاهی بی‌نیاز نیست. شرکت ژاپنی، در یکی از اقدام‌های بزرگ خود با هدف افزایش آگاهی از برند،‌ اسپانسرشیپ دیگری را در برنامه‌های خود جا داد: برگزاری مسابقه‌های گلف.

سری مسابقه‌های گلف WGC – Bridgestone Invitational برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ برگزار شد. مسابقه‌‌ای که نام شرکت تایرسازی را یدک می‌کشد و امروز به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مسابقه‌های گلف در جهان شناخته می‌شود. این مسابقه‌ها با حمایت بریجستون و مدیریت PGA TOUR در آکرون برگزار می‌شود که یکی از مناطق مهم در تاریخ شرکت فایراستون بوده است. مجموعه‌ای از بهترین بازیکنان گلف جهان در این مسابقه‌ها شرکت می‌کنند. در کنار مسابقه‌ها، برنامه‌های خیریه و حمایت از محیط زیست هم برگزار می‌شود تا بریجستون، هرچه بیشتر برند خود را معرفی کند.

تولید تایر و تلاش برای ارائه خدمات جامع، همیشه جزو اولویت‌های اصلی بریجستون بوده است. به همین دلیل، در سال ۲۰۰۷ شرکت Bandag در ایالات متحده به زیرمجموعه‌های بریجستون پیوست تا مجموعه خدمات این شرکت را کامل کند. شرکت جدید، خدمات تعمیر و بازیابی تایر را انجام می‌داد که خصوصا برای خریداران تایر سنگین مانند کامیون و اتوبوس خدمات ارزشمندی است. با خرید شرکت جدید، بریجستون به یک سرویس‌دهنده جامع در صنعت تایر در سرتاسر جهان تبدیل شد.

توسعه فعالیت‌ها در دهه اول قرن ۲۱، محدود به خرید شرکت‌های جدید و فعالیت‌های اسپانسرشیپ نبود. بریجستون، در سال ۲۰۰۷ دو مرکز تولید تایرهای سبک سواری و کامیون سبک را در آمریکای لاتین راه‌اندازی کرد. این مراکز در برزیل و مکزیک کار خود را شروع کردند. با را‌ه‌اندازی آن‌ها، تعداد مراکز و کارخانه‌های تولیدی بریجستون در سرتاسر جهان به عدد ۴۷ رسید.

سال‌های اخیر و وضعیت فعلی بریجستون

بریجستون در سال‌های اخیر بیش از همیشه روی حفظ کیفیت محصولات، برندسازی و افزایش تنوع خدمات متمرکز بوده است. فعالیت‌های اسپانسرشیپ که بخش جدانشدنی فرایندهای برندسازی در شرکت‌های فعال در صنعت حمل‌و‌نقل محسوب می‌شود، در دهه دوم قرن ۲۱ هم ادامه پیدا کرد. در سال ۲۰۱۰، همکاری بریجستون با مسابقه‌ها و تیم‌های هاکی به‌طور قابل‌توجهی افزایش پیدا کرد. اولین شرکت، تیم Nashville Predators در مسابقه‌های National Hockey League ایالات متحده بود که قراردادی طولانی‌مدت با ژاپنی‌ها امضا کرد. این همکاری، منجر به راه‌اندازی مرکز Bridgestone Arena در نشویل شد که امروز به‌عنوان یکی از مشهورترین استادیوم‌ها و ساختمان‌های رویداد هاکی شناخته می‌شود.

برندسازی در قرن جدید محدود به اسپانسرشیپ نبود. ژاپنی‌ها برنامه‌های جدیدی برای سال‌های پیش روی شرکت تدوین کرده بودند. استراتژی جدید برند با نام The Bridgestone Essence در سال ۲۰۱۱ و همزمان با جشن هشتادمین سال فعالیت، رونمایی شد. این بهینه‌سازی و تغییر استراتژی، با هدف منسجم‌تر کردن هرچه بیشتر فعالیت‌‌های بریجستون در سرتاسر جهان انجام شد. دو سال بعد، جشن ۲۵ سالگی ادغام بریجستون و فایراستون برگزار شد. در آن سال، بریجستون دیگر به‌صورت رسمی به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده تایر و لاستیک در جهان شناخته شد.

در سمت محصولات، رونمایی از طراحی‌ها و محصولات جدید با جدیت ادامه داشت. زیرمجموعه آمریکایی بریجستون، در سال ۲۰۱۴ تصمیم به راه‌اندازی مرکزی مخصوص تولید تایرهای آفرود گرفت. این مرکز در آیکن کانتی راه‌اندازی شد و امروز، انواع لاستیک‌های نیمه سنگین مخصوص رانندگی آفرود را تولید می‌کند. لاستیک‌هایی که برای ماشین‌آلات و کامیون‌های مخصوص کار در معدن و کشاورزی هم استفاده می‌شود.

یکی از بزرگ‌ترین نوآوری‌‌های بریجستون در معرفی محصولات جدید، در همان سال ۲۰۱۴ رخ داد. خط تولید تایرهای DriveGuard در این سال راه‌اندازی شد. تایرهای این زیربرند، از حرفه‌ای‌ترین تایرهای run-flat محسوب می‌شوند. تایرهایی که درصورت سوراخ شدن هم آسیب جدی نمی‌بینند و راننده می‌تواند تا نزدیک‌ترین مرکز تعمیر یا محل مناسب برای تعویض لاستیک، رانندگی کند. تایرهای بریجستون، اولین محصول در نوع خود بودند که برای همه خودروهای کوپه، سدان و وانت‌‌هایی که مجهز به ران‌فلت نبودند به‌راحتی نصب می‌شدند.

یک سال بعد، دومین نوآوری مثال‌زدنی بریجستون معرفی شد. تایرهای جدید بریجستون، به‌طور کامل از لاستیک متشکل از مواد طبیعی ساخته شدند. ۱۰۰ درصد مواد این لاستیک‌ها، از درختچه‌هایی استخراج شده بود که در بیابان‌های خشک می‌رویند. این محصول، شامل فعالیت‌های تخصصی و ادامه‌دار مراکز تحقیق و توسعه بریجستون بود.

سال ۲۰۲۰ با همه چالش‌ها و بحران‌هایی که برای همه صنایع به‌همراه داشت، برای بریجستون با بلندپروازی‌های بیشتر همراه بود. ژاپنی‌ها باز هم پیام برند را در این سال تغییر دادند تا هرچه بیشتر، خود را شرکتی با خدمات جامع در صنعت لاستیک معرفی کنند. پیام برندی که از سال ۲۰۲۰ برای بریجستون استفاده می‌شود، Solutions for Your Journey است.

در همان سال، گالری نوآوری بریجستون هم در کدایرا سیتی توکیو راه‌اندازی شد که هدف اصلی‌اش، معرفی و تبلیغ تاریخ چندین ساله سامورایی صنعت لاستیک‌سازی است.

بریجستون امروز بزرگ‌ترین تولیدکننده تایر در جهان است.غول‌هایی همچون میشلین، گودیر، ام‌آراف، کنتیننتال و پیرلی، هنوز در تلاش هستند تا این جایگاه را از شرکت ژاپنی بگیرند. شرکتی که طبق آخرین آمار، در بیش از ۲۴ کشور جهان، ۱۸۱ کارخانه تولیدی داشته و بیش از ۱۴۳ هزار کارمند دارد.

نویسنده: مهدی زارع سریزدی

منابع:

https://www.bridgestone.com/corporate/history/story/

https://www.bridgestoneamericas.com/en/company/foundations/history#1900s

https://en.wikipedia.org/wiki/Bridgestone

آشنایی با مشاهیر صنعت لاستیک جهان

آشنایی با مشاهیر صنعت لاستیک جهان

چارلز گودیر

 

 

مبتکر و محقق آمریکایی که در سال 1839 پدیده ولکانیزاسیون را کشف و تحول چشمگیری را در صنعت لاستیک پی ریزی کرد به پاس خدمات نامبرده یکی از بزرگترین شرکتهای تایرسازی دنیا GOODYEAR نام گذاری شده است.

گودیر و داستان عجیب لاستیک را در دوقسمت بخوانید.(قسمت اول ، قسمت دوم)

توماس هانکوک

 

توماس هانکوک پدر صنعت لاستیک انگلستان روش شکستن زنجیرهای ملکولی کائوچو را با استفاده از غلتکهای فلزی ابداع کرد و ایده ساخت ماشین های پوشش نخ با لاستیک با کلندر را مطرح کرد.

به پاس خدمات ارزنده وی در صنعت تایر و چارلز گودیر رابر اکنون یکی از شرکتهای تایرسازی بزرگ جهان Hankock به نام او است.

رابرت ویلیام تامسون

مهندس انگلیسی که برای اولین بار در سال ۱۸۴۵ اختراع تایر را به ثبت رساند.

 

جان بوید دانلوپ

دامپزشک اسکاتلندی که اختراع تایرهای لاستیکی توپر و همچنین امتیاز بهبود کارایی تایرهای بادی دوچرخه و سه چرخه را در کارنامه کاری خود دارد . روش او در زمان حیاتش مورد توجه قرار گرفت و تایرهای ابداعی او در دوچرخه های مسابقه ای استفاده شد.

 

بنیامین فرانکلین گودریچ

 

پزشک و کارآفرین امریکایی که اولین کارخانه تولید تایرهای باری را در سال ۱۸۸۰ میلادی در امریکا تاسیس کرد و به پیشرفت صنعت تایر کمک فراوان کرده در شرکت بی اف گودریچ ابتکار و ابداع های زیادی در توسعه و تکامل تایرهای بادی با مدیریت آقای گودریچ انجام شد که می توان از شاخص ترین این فعالیت ها به ساخت تایرهای تیوبلس، ساخت تایرهای بادی با استفاده از کائوچوی مصنوعی، ساخت تایرهای بایاس تیوبدار و ساخت تایر با نخ های نایلونی اشاره کرد.

 

جوزفی باتیستا پیرلی

 

ریاضی دان و کارآفرین نمونه ایتالیایی که در سال ۱۸۸۲ صنعت لاستیک را در کشور ایتالیا پی ریزی کرد ابداع شلنگهای لاستیکی و افزودن دوده به لاستیک جهت استحکام تایر به او نسبت داده می شود. شرکت پیرلی در توسعه تایرهای رادیال نقش چشمگیری ایفا کرد.

 

هاروی ساموئل فایرستون

کارآفرین آمریکایی که با تأسیس یک کارخانه تایرسازی به تولید تایرهای درشکه مبادرت ورزید و اولین تایر خودروهای سواری شرکت فورد را تولید کرد.

 

آندره و ادوارد میشلن

مبتکرین و کارآفرینان فرانسوی که در فرانسه کارخانه لاستیک سازی تأسیس کردند و امتیاز تایرهای بادی قابل جدا شدن از رینگ به نام آنها ثبت شده است.

برادران میشلن برای اولین بار تایرهای بادی را در اتومبیل های قدیم به کار گرفتند، شرکت میشلن نیز تحت مدیریت برادران میشلن به پیشرفت صنعت تایر کمکهای شایانی کرد، که مهم ترین آن ابداع تایرهای رادیال است. همچنین شرکت مزبور تایرهای سبز، تایرهای پنچر رو و چرخ تایر (Tire wheel) را ابداع کرده که ممکن است روزی جایگزین تایرهای بادی امروزی شود. ادوارد میشلن” (۱۸۵۹ – ۱۹۴۰) مخترع فرانسوی لاستیکهای بادی است که شرکتی را بنام Michelin بنیاد گذاشت که از همان زمان تاکنون، نخستین کارخانه های جهان را در این عرصه در اختیار دارد.

آلن جی . توماس

پروفسور توماس در سال ۱۹۲۷ در شهر بریستول انگلستان به دنیا آمد و درسال ۱۹۴۸ در رشته فیزیک از دانشگاه آکسفورد فارغ التحصیل شد او چندین مقاله و تحقیقات کاربردی متعددی در زمینه مکانیک و فیزیک کائوچو داشت و در سال ۱۹۹۴ برنده نشان چارلز گودیرشد.

 

 

نویسنده : جواد امیری

 

سنگین تایر با ارائه طیف گسترده ای از تایرهای صنعتی و راهسازی و مزایایی همچون ارسال رایگان تا شهر دلخواه، امکان برگشت کالا تا یک هفته، تضمین بهترین قیمت و ضمانت اصل بودن محصولات در جهت رفع نیاز معدن‌داران،کارخانه داران و پیمانکاران گرامی به لاستیک های مصرفی اقدام نموده استپرسش و پاسخ در مورد لاستیک (تایر)

تامین کننده لاستیک لیفتراک ، لاستیک لودر ، لاستیک مینی لودر (بابکت) ، لاستیک جرثقیل و …

با ما در ارتباط باشید

02133541609 تهران – 07138385000 شیراز

 

معرفی انواع جرثقیل

معرفی انواع جرثقیل

این ماشین‌آلات عمدتاً به‌منظور انتقال عمودی و بالابری و تا حد کمتری برای نقل و انتقال افقی مواد، مصالح و اجسام در صنعت و نیز ساخت‌وسازهای عمرانی به‌کار می‌روند. انواع مختلف جرثقیل بنا به تعریف آن در خصوصیت توانایی بالا و پایین بردن بار مشترک هستند. به‌صورت معمول جرثقیل‌ها از یک اتاق فرمان و یک تیر بلند مشبک (بوم) و یک قلاب تشکیل شده‌اند. جرثقیل‌ها معمولاً برای بلندکردن اجسام سنگین، حرکت‌دادن آن‌ها چه به‌وسیلۀ بوم و چه از طریق حرکت خود جرثقیل و قراردادن بار در محل مربوطه به‌کار می‌روند. با توجه به اشتراک اساسی جرثقیل‌ها، حمل عمودی بارها

🔶️ در یک طبقه‌بندی اولیه و اساسی می‌توان این ماشین‌ها را به دو گروه اصلی تقسیم‌بندی نمود: جرثقیل‌های ثابت و متحرک

الف) جرثقیل‌های متحرک

مشخصات اصلی همۀ انواع این جرثقیل عبارت است از:

۱) قابلیت تنظیم طول بوم
۲) قابلیت تنظیم زاویه‌های بوم
۳) توانایی چرخاندن بار
۴) توانایی حرکت در محوطۀ کار

 

 

معرفی انواع جرثقیل

براساس مشخصاتی از قبیل نوع شاسی حامل (لاستیکی یا زنجیری یا کامیونی) می‌توان جرثقیل متحرک را به گروه‌های زیر طبقه‌بندی نمود:

۱) کامیون‌های بوم‌دار

۲) جرثقیل‌های چرخ‌لاستیکی
به دو گروه جرثقیل‌های بوم شبکه‌ای (بوم خشک) و بوم تلسکوپی تقسیم می‌شوند.

۳) جرثقیل‌های چرخ‌زنجیری
به دو گروه جرثقیل‌های چرخ‌زنجیری سنگین و جرثقیل‌های چرخ‌زنجیری سبک تقسیم می‌شوند.

 

 

ب) جرثقیل‌های ثابت

این دسته از جرثقیل‌ها بنا به تعریف قابلیت جابه‌جایی در محوطۀ کارگاه را نداشته و باید جهت بهره‌برداری در نقطۀ خاصی نصب و مورداستفاده قرار گیرند. از انواع این جرثقیل‌ها می‌توان به جرثقیل سقفی، جرثقیل برجی (تاورکرین)، جرثقیل کابلی، جرثقیل دروازه‌ای و بالابرهای ساختمانی اشاره کرد.
جرثقیل کامیونی
جرثقیل چرخ لاستیکی
جرثقیل چرخ زنجیری

جرثقیل سقفی

جرثقیل دستی

 

 

سنگین تایر با ارائه طیف گسترده ای از تایرهای صنعتی و راهسازی و مزایایی همچون ارسال رایگان تا شهر دلخواه، امکان برگشت کالا تا یک هفته، تضمین بهترین قیمت و ضمانت اصل بودن محصولات در جهت رفع نیاز معدن‌داران،کارخانه داران و پیمانکاران گرامی به لاستیک های مصرفی اقدام نموده استپرسش و پاسخ در مورد لاستیک (تایر)

تامین کننده لاستیک لیفتراک ، لاستیک لودر ، لاستیک مینی لودر (بابکت) ، لاستیک جرثقیل و …

با ما در ارتباط باشید

02133541609 تهران – 07138385000 شیراز

 

 

موارد ایمنی قبل از شروع کار با لیفتراک

موارد ایمنی قبل از شروع کار با لیفتراک از مهم ترین و اصولی ترین مباحث به شمار می آید. رعایت ایمنی در محیط کار بسیار مهم می باشد خصوصا زمانی که کاربر لیفتراک باشید. لیفتراک انواع مختلفی دارد ولی رعایت ایمنی درانواع مختلف آن از اصول زیر تبعیت می کنند:

670px-Check-a-Forklift-for-Safe-Use-Step-1

1- توجه به ایمنی تجهیزات برای اغلب لیفتراک ها یکسان و استاندارد می باشد.

– بیشتر لیفتراک ها دارای کمربندایمنی هستند که باید چک شود ، و به ندرت دارای یک حفاظی می باشند که از نیم تنه کاربر محافظت می کند.
– سیستم هشدار دهنده دنده عقب، شامل یک زنگ یا بوق که به کاربر کمک می کند تا در هنگام دنده عقب، افرادی را که در اطراف دستگاه کار می کنند را آگاه سازد.
– وجود یک کپسول آتشنشانی (ABC) با حداقل وزن 10 پوند و شارژ کامل در لیفتراک که دسترسی به آن آسان باشد.
– نصب و تنظیم آینه بغل، به طوری که فضای پشت لیفتراک به راحتی از محل نشستن کاربر قابل رویت باشد.
– بالابرها و زوایای آن ها کاملا چک شوند (در انواع لیفتراک های کارگاهی)
– بررسی شاخک ها و اطمینان از توان شاخک برای کارهای سنگین.
– بررسی ترمز پارک، چراغ فلشر، بوق، سطح روغن و شاخص تراز لیفتراک

 

 

2- بازدید دوره ای سطح مایع خنک کننده، روغن موتور و مایع گیربکس لیفتراک.

– عدم رسیدگی به هر یک از موارد و کمبود آن ها می تواند آسیب های جدی به لیفتراک وارد کند.

670px-Check-a-Forklift-for-Safe-Use-Step-3

3- بررسی هر نوع روغن ریزی در اطراف لیفتراک.

– شامل بازدید اطراف سیلندر، توپی چرخ، اتصالات هیدرولیک و دریچه سوپاپ ها.

670px-Check-a-Forklift-for-Safe-Use-Step-4

4- بازدید مسیرهای هیدرولیک.

– بررسی کنید تا مسیرها بدون پارگی و سایدگی باشند.
– هر نوع خرابی در لوله و اتصالات هیدرولیک می تواند آسیب های جدی به لیفتراک وارد کند.

 

670px-Check-a-Forklift-for-Safe-Use-Step-5

5- بازدید زنجیرها و رولرها (لیفتراک هایی که دارای زنجیر هستند)

– اتصالات آسیب دیده در زنجیرها ممکن است شکسته و منجر به افتادن بار شود.
– رولرهای آسیب دیده چون به راحتی نمی چرخند، در هنگام بالا و پایین رفتن بازوهای تلسکوپی ایجاد صدا می کنند و گاها قفل می شوند.

670px-Check-a-Forklift-for-Safe-Use-Step-6

6- بازدید تایرها، تا هیچ گونه سایش شدید و نامتقارنی نداشته باشند.

– بررسی میزان باد تایر، نبود آسیب بر روی دیواره و آج تایرها.
– ترکیدن ناگهانی تایر موجب واژگونی لیفتراک و در نهایت زخمی شدن یا حتی مرگ اپراتور و افراد در اطراف لیفتراک خواهد شد.

670px-Check-a-Forklift-for-Safe-Use-Step-7

 

7- بازدید ترمز و اطمینان از درستی عملکرد آن.

– اگر اپراتور در حال حمل بار سنگین با لیفتراک باشد و در مواقع لزوم نتواند لیفتراک را متوقف کند ممکن است موجب آسیب رساندن به دیگران شود.

670px-Check-a-Forklift-for-Safe-Use-Step-8

 

8- تمیز بودن جایگاه اپراتور.

– زباله ممکن است کنترل دستگاه را به وسیله چسبیدن یا جلوگیری از دسترسی آسان به آن با مشکل روبه رو کند.

 

9- مکانی که قصد دارید در آن با لیفتراک کار کنید را بررسی کنید.

– متناسب بودن سطح محیط کار با نوع لیفتراک.
– عدم وجود موانع و موادی که باعث آسیب رساندن به تایرها شوند.670px-Check-a-Forklift-for-Safe-Use-Step-9

 

سنگین تایر با ارائه طیف گسترده ای از تایرهای صنعتی و راهسازی و مزایایی همچون ارسال رایگان تا شهر دلخواه، امکان برگشت کالا تا یک هفته، تضمین بهترین قیمت و ضمانت اصل بودن محصولات در جهت رفع نیاز معدن‌داران،کارخانه داران و پیمانکاران گرامی به لاستیک های مصرفی اقدام نموده استپرسش و پاسخ در مورد لاستیک (تایر)

تامین کننده لاستیک لیفتراک ، لاستیک لودر ، لاستیک مینی لودر (بابکت) ، لاستیک جرثقیل و …

با ما در ارتباط باشید

02133541609 تهران – 07138385000 شیراز

 

 

 

چه زمانی لاستیک لیفتراک را باید تعویض کنیم ؟

چه زمانی لاستیک لیفتراک را باید تعویض کنیم ؟

ابتدا توجه داشته باشید که همه اعداد شاخص نوشته شده بر روی لاستیک لیفتراک از جمله حداکثر ظرفیت حمل بار ، سرعت و … مربوط به زمانی است که لاستیک نو باشد. هنگامی که تایر کارکرده می شود تحت تاثیر فشار بار ممکن است عملکرد آن ، شکل ظاهری و حرکت کردن با آن عوض شود و این کاملا طبیعی است. (و جزء نواقص شامل گارانتی لاستیک نیز نخواهد شد) .

با این حال همچنان سوال ما این است که بهترین زمان تعویض لاستیک لیفتراک کی است ؟ از کجا بفهمیم که لاستیک لیفتراک مستعمل شده و ممکن است حادثه آفرین شود ؟
جدول هایی که در زیر آماده کردیم قطر سایز های رایج لاستیک لیفتراک را در دو نوع لاستیک توپر و لاستیک توپر فلزی هنگام تعویض (بر حسب اینچ) نشان می دهد.

 

شما می توانید سایز لاستیک لیفتراک خود را در سمت راست جدول پیدا کرده و هنگامی که قطر آن به مقدار سمت چپ رسید آن را تعویض کرده و از ایمن بودن آن مطمئن شوید :

 

 

سنگین تایر با ارائه طیف گسترده ای از تایرهای صنعتی و راهسازی و مزایایی همچون ارسال رایگان تا شهر دلخواه، امکان برگشت کالا تا یک هفته، تضمین بهترین قیمت و ضمانت اصل بودن محصولات در جهت رفع نیاز معدن‌داران،کارخانه داران و پیمانکاران گرامی به لاستیک های مصرفی اقدام نموده استپرسش و پاسخ در مورد لاستیک (تایر)

تامین کننده لاستیک لیفتراک ، لاستیک لودر ، لاستیک مینی لودر (بابکت) ، لاستیک جرثقیل و …

با ما در ارتباط باشید

02133541609 تهران – 07138385000 شیراز

تفاوت طرح های مختلف ترد تایر و کاربرد هر کدام

امروزه تایرها با تردهای مختلفی طراحی می شوند، این بدین معنی است که هر کدام برای شرایط رانندگی خاص و وضعیت جاده ای خاصی کاربرد دارند. بر این اساس چهار نوع طرح ترد وجود دارد:

متقارن (SYMMETRICAL) نامتقارن (ASYMMETRICAL)، جهت دار (DIRECTIONAL, UNIDIRECTIONAL)، جهت دار نامتقارن (DIRECTIONAL/ ASYMMETRICAL).

تایرهای متقارن:

تایرهایی بسیار معمول می باشند که در اکثر خودروهای سواری استفاده می شوند. در این نوع تایرها الگو و طرح ترد به صورت کاملا یکنواخت و یکسان در حول تایر تکرار می شود. یکی از ویژگی های منحصر به فرد این تایرها تولید صدای کم می باشد (به واسطه طرح ترد). از دیگر ویژگی های این نوع تایرها این است که براحتی می توان در زمان جابه جایی آن ها را به صورت چرخشی با هم جا به جا کرد و در نتیجه تمام تایرها به صورت یکنواخت مستهلک می شوند.

تایرها نامتقارن:

این نوع تایر ها عموما بر روی خودروها ی اسپورت نصب می گردد. در این نوع تایر ها سعی شده تا از طرح های مختلف ترد در ترکیب با هم استفاده گردد تا چنگ زنی و چسبندگی مطلوبی بر روی جاده های خیس و خشک ارائه دهد. در واقع قسمت میانی و داخلی ترد برای شرایط بارانی و جاده های خیس طراحی شده است و قسمت بیرونی به منظور افزایش چسبندگی در جاده های خشک و همچنین پایداری بیشتر خودرو در پیچ ها طراحی شده است. بر روی دیواره این تایر ها نیز مشخص شده است که کدام دیواره باید به سمت بیرون یا داخل قرار گیرد. بنابراین در زمان جا به جایی این تایر ها نیز باید به جهت چرخش صحیح تایر دقت نمود.

 

تایرهای جهت دار:

این نوع تایر ها دارای ترد با طراحی وی شکل می باشند که فواصل بین الگوها بسیار زیادتر از حالت معمول است و همچنین دارای شیارهای بزرگ تری می باشد. شیارهای عمیق به خروج بهتر آب و کاهش پدیده آب پیمایش بسیار کمک می کند. بنابراین این نوع تایر ها برای شرایط بارندگی و جاده های خیس بسیار مناسب می باشند. بر روی دیواره این نوع تایر ها جهت چرخش مشخص شده است تا در هنگام نصب، تایر به صورت اشتباه نصب نگردد. به دلیل جهت دار بودن، نمی توان آن ها را به صورت معمول با سایر تایرهای خودرو جابه جا نمود. این نوع تایرها به صورت استاندارد بر روی خودرهایی که سایز رینگ عقب و جلوشان با هم فرق دارد نصب نمی گردد.

 

تایرهای جهت دار نامتقارن:

بهترین نوع تایر در حال حاظر می باشد، چراکه به واسطه طراحی مطلوب ترد، چسبندگی خیلی خوبی بر روی جاده های خیس و خشک ارائه می دهد. در هنگام جا به جایی و یا تعویض تایر باید به جهت چرخش صحیح تایر دقت نمود. این نوع تایرها به صورت استاندارد بر روی خودرهایی که سایز رینگ عقب و جلوشان با هم فرق دارد نصب نمی گردد.

 

سنگین تایر با ارائه طیف گسترده ای از تایرهای صنعتی و راهسازی و مزایایی همچون ارسال رایگان تا شهر دلخواه، امکان برگشت کالا تا یک هفته، تضمین بهترین قیمت و ضمانت اصل بودن محصولات در جهت رفع نیاز معدن‌داران،کارخانه داران و پیمانکاران گرامی به لاستیک های مصرفی اقدام نموده استپرسش و پاسخ در مورد لاستیک (تایر)

تامین کننده لاستیک لیفتراک ، لاستیک لودر ، لاستیک مینی لودر (بابکت) ، لاستیک جرثقیل و …

با ما در ارتباط باشید

02133541609 تهران – 07138385000 شیراز